Neyse iki kase vişne kompostomuz kaldı.Buyrun!Afiyetle..:))
- 1 kilo vişne
- 5-5,5 su bardağı Su
- 2-2,5 su bardağı toz şeker.( Tatlı sevmenize bağlı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Şekeri ve su da ekleyin. Ara da isterseniz su ekleyin.
Ocağa koyun.Üzerinde köpükler birikecektir.Onları da ara ara almayı unutmayın.
Vişneler hafif ezilince altını kapatın.Yani fazla kaynatmanıza gerek yok.
Buzdolabında soğutun.
AFİYET OLSUN.
Hakikaten vişnenin raf ömrü iki hafta..Üçüncüye kalmıyor Şenizcim. Ben de ilk gördüğüm hafta aldım, attım dipfrize. Vişne kompostosu bana çocukluğumu hatırlattı, annem hep yapardı Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSil