show

16 Ağustos 2012

VİŞNE KOMPOSTOSU

Bu sıcak havalarda şöyle buz gibi bir komposto nasıl gider.Süper olur değil mi? Mevsim yaz olunca hele de vişneler tezgahlarda boy gösterince komposto yapmamak olmaz.En sıcak kırmızıdan, en soğuk- tatlı ekşi tadından...enfes! Böyle güzelliklerin zamanı neden çabuk bitiyor :(.
Neyse iki kase vişne kompostomuz kaldı.Buyrun!Afiyetle..:))

  •  1 kilo vişne
  • 5-5,5 su bardağı Su
  • 2-2,5 su bardağı toz şeker.( Tatlı sevmenize bağlı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz)
 Öncelikle vişneleri saplarından kurtarıyoruz.Derince bir tencereye koyun.
Şekeri ve su da ekleyin. Ara da isterseniz su ekleyin.
Ocağa koyun.Üzerinde köpükler birikecektir.Onları da ara ara almayı unutmayın.
Vişneler hafif ezilince altını kapatın.Yani fazla kaynatmanıza gerek yok.
Buzdolabında soğutun.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. Hakikaten vişnenin raf ömrü iki hafta..Üçüncüye kalmıyor Şenizcim. Ben de ilk gördüğüm hafta aldım, attım dipfrize. Vişne kompostosu bana çocukluğumu hatırlattı, annem hep yapardı Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil