Nefis bir bahar gününü nefis bir tatlı ile geçirmek istemez misiniz?
Mutlaka bir yerde görüp tadına bakmışsınızdır. Arkadaş toplantılarımızda bir dönem sıkça yediğim Muhallebili Kadayıf Tatlısını hiç yapmak kısmet olmamıştı.
Geçen gün sevgili Petek yapıp yayınlamıştı. Sağolsun aklıma düşürdü. :) Gerçi Sevgili petek porsiyonluk yapmıştı, Çok güzel görünüyordu.Ama ben geniş bir borcam kullandım. Sevgili Petek'in Tarifi için TIK TIK.Teşekkürler canım arkadaşımmm.
Bu da benden!:))
- 200 gram kadayıf,
- 1 çay bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı tereyağı.(tereyağı soğukken kaşığı çok doldurmadan alın)
- 3 yemek kaşığı tozşeker ( Şekeri daha az kullandım )
- 3 su bardağı süt,
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 diş damla sakızı (Ben koymadım,onun yerine Gerçek Vanilya Parçalı Şekerli Vanilin kullandım )
- 1 kutu krema (200ml)
Vanilinin bir paketin tamamını KULLANMAYIN.Çünkü yoğun tat ve kokusu hoşunuza gitmeyebilir. Ben bir çay kaşığından az kullandım o kadarının bile kokusu ve tadı yeterli oldu.
Bir kenarda soğumasını bekleyin.
Kadayıfları elinizle didikleyip, ufaltın.Bir tavaya tereyağını,kadayıfı,iri dövülmüş fındığı ve şekeri ekleyin, kavurmaya başlayın.İki kaşık yardımı ile karıştırmak daha iyi oluyor. Devamlı karıştırmak gerekiyor yalnız.
Ben rengini daha açık istediğim için çok koyu renk alana kadar beklemedim.
Biraz soğuması için bekleyin Dikdörtgen borcamın altına bir sıra kavrulmuş kadayıftan serpin üstüne muhallebiyi dökünüp düzeltin, kalan kadayıfları da üzerine serpiştirin.
AFİYET OLSUN:)
süper bir lezzet her daim olsa hayır demem ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler