show

17 Temmuz 2013

KABAKLI KÖFTE

Ramazan ayınız mübarek olsun dostlar. Allahım daim bu günlere çıkarsın.Hepimizin sofrasından  bereket eksik olmasın.!Dualarımız kabul olsun.
Yine bir Malatya yemeği bu gün tarifini vereceğim...Oldukça hafif ve lezzetli.Arkadaşlarımızı iftar yemeğine davet ettiğimde yapmıştım, onlar çok beğendiler. Bu mübarek Ramazan ayında ise gerçekten çok iyi gidiyor.Oldukça basit ama el oylayıcı bir tarif. :) Zaman olduğunda haşlayıp buzluğa atıp ihtiyaç halinde kullanmak en güzeli . Bakalım siz beğenecek misiniz?

Tarifine gelince;

  • Bir kase içli köftelik bulgur
  • Islatmak için su
  • 1 kilo kabak
  • Tuz
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 diş Sarımsak
İçli köftelik bulguru önce ıslatın,bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.Sonra tuzunu da ekleyip yoğurun. Bulgur birbirini tutacak şekilde olacak,10 dakika kadar arada su ekleyerek iyice yoğurun.
Elinizle nohut büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın.Tuzda atın.Su fokur fokur kaynadıktan sonra yuvarladığınız köfteleri ekleyin ve haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgeçe alın.


 Kabakları cacık yapar gibi iri iri doğrayın.Onları da haşladığınız köftelerin suyunda haşlayın.
Köfteleri geniş bir servis kabağına alın ardından haşlanan kabakları da üzerine koyun.
Bir kase içine yoğurdu,tıızu ve ezilmiş sarımsakları da ekleyip karıştırın. 
Sarımsaklı yoğurdu köfteler ve kabakların üzerine döküp karıştırın. Soğuk servis yapın.


Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. serin serin cok besleyici bir yaz yemegi gibi gorunuyor, ellerinize saglık:)

    YanıtlaSil
  2. serin serin cok besleyici bir yaz yemegi olarak gorunuyor. ellerine saglık Seniz ablacım...

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir tarif olmuş kabak sever olarak denemek isterim doğrusu ellerinize sağlık, hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil