show

31 Temmuz 2013

PATLICANLI KEBAP ( Fırında)

Geçen gün iftara çok sevdiğimiz bir aileyi davet etmiştik. Eşimin sözü vardı. Patlıcanlı Kebap yapacağım size diye.. Aslı mangalda yapılan bu kebabı evde fırında yapalım dedi. Dedik de mangaldaki kadar patlıcanı iyi pişer mi (!) ... önceden bir deneme yapalım diye düşündük.Denedik; Tamam ,şimdi rahatlıkla misafirlerimize yapabiliriz.Yöresel yemeklerimizi arkadaşlarımıza yapmaktan büyük keyif alıyoruz ailece. :)

Buyurun Patlıcanlı Kebaba


  • 3-4 kilo kemer patlıcan
  • 2 kilo satır kıyması, yağlı olacak!
  • Tuz

Kemer patlıcanlar yaklaşık dört parmak genişliğinde kesilir.
Kıyma tuz ilavesi ile yoğurulur. Kıymalar köfte haline getirilirken elinizi su ile ıslatın.Yoksa, şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
Fırın tepsisine patlıcan -köfte şeklinde dizilir.Mümkün olduğunca patlıcanları düz kesmeye çalışın.


Fırını önceden ısıtın. Kebapları dizdiğiniz tepsinin üzerine folyo ile kaplayın.150 C lik fırında 30-35 kadar pişirin. Köfteler suyunu salıp tekrar toparlanmasına yakın folyoyu kaldırarak ısıyı da 180 C ye çıkararak patlıcanların ve köftelerin iyice pişmesi sağlanmalı . (Benim fırınım alt-üst pişirenler den ).Piştikten sonra fırından çıkararak başka bir tepsi ile üzerini kapatın 3-5 dakika kadar terlemesi için bekletin.

Tabii patlıcanlı kebap yalnız yenmez.Yanında eşlik etmesi gereken Yeşil biber, domates  ve kuru soğan ve lavaş olmalıdır.
Yeşil biberleri közmatikte közledim. Domatesleri ise dörde bölüp çok az sıvı yağ bırakarak teflon tavada arkalı önlü kızarttım.
Lavaşınızın içine hepsinden bir parça koyup bir dürüm yaparsanız oooo Afiyet olsun. :)


Özellikle kolaj resim için; Seldacım,teşekkür ederim.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık bu hafta sonu ben yapmayı planlıyorum aile kalabalık toplanınca daha bir keyifli oluyor:)

    nefis bir lezzet.

    YanıtlaSil
  2. nefıs gorunuyor ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil