MALZEMELER
- 6 adet çanak enginar
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 orta boy haşlanmış minik doğranmış havuç
- 3-4 adet yeşil soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- Taze nane
- limon suyu-zeytinyağı-tuz
- Çörekotu. (isteğe bağlı)
Yeşillikleri doğrayın. Havuç ve bezelyeyi ayrı ayrı haşlamak istemiyorsanız hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
Enginarlar soğuduktan sonra iri iri doğrayın, üzerine havuç,bezelye,nohut ve doğranmış yeşillikleri ekleyin.Limon suyu ve zeytinyağınıda döktükten sonra çörek otunu da serpin. (Çörek otunu çok severiz ve bolca kullanırım. Siz isterseniz kullanmayabiliriz.)
Afiyet olsun.
Nefis görünüyor ellerine sağlık, çok seviyorum ben bu salatayı tam bir vitamin ve mineral deposu ellerine sağlık sevgiler :)
YanıtlaSilBiz de çok sevdik. Teşekkürler size de.Sevgiler :)
YanıtlaSilhımm leziz görünüyor ama ben çörek otu koymasam isteğe bağlı yazmışsınız zaten
YanıtlaSilKoyma Yonca mix.:) Ailece çörek otunu çok sevdiğimizden bolca koymuştum ..Siz bırakmayıverin :) Sevgiler.
SilEllerinize sağlık, nohut içinde nasıl durdu merak ettim.
YanıtlaSilNohut ayrık bir tad vermedi. Güzel olmuştu.Sevgiler
SilŞeniz'cim, ne kadar hoş bir salata olmuş.Ben de son enginarlarla deneyeceğim.Eline sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim. :)
Siltabii ki ziyaret ederim Sevgiler.
YanıtlaSil