show

16 Haziran 2014

BAL PARMAK TATLISI

Merhaba..
Kış mevsimi yakımızı bıraktı artık. Şiddetli yağışlardan sonra güneş yüzünü iyice göstermeye başladı. Bu kararsız bahar mevsimi yazlık mı kışlık mı giyeceğiz derken Ramazan ayı da geliyor...Size Mübarek ay içinde yapacağınız güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Biraz erken olacak ama; Ramazan ayınız hayırlı olsun. :)
Tarife gelirsek....

MALZEMELER:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) ya da margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı elenmiş un
Üzeri için; İrmik

Şerbeti için :
  • 3,5-4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı Su
  • 1-2 damla limon suyu
 Öncelikle şerbetini hazırlayın. Su ile şekeri bir tencereye alıp kaynatın. limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatıp soğumayı için bir kenara alın.
Hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabına alın. Unu kontrollü ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamurunuz olmalı.
Yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle parmak şeklini verin.Sonra bir tabağa koyduğunuz irmiğe bulayıp tepsiye dizin.
175C lik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Üzerine soğumuş şerbeti döküp servis yapın.

İsterseniz hindistan cevizi ya da toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.



2 yorum: