Bal kabağını mutfağınızda nasıl kullanıyorsunuz? Sadece tatlısını yaparak mı? Ben hep tatlısını yapmak için alırdım.Ama İzmir'e geldim geleli farklı tarifleriyle karşılaştım.
İnternette yayınlanan o kadar değişik tarifleri var ki,aaa bu da mı yapılıyor,demekten kendimi alamadım.
2.Uluslararası Kaybolan Lezzetler Festivali kapsamında Seferihisar'da düzenlenen tadımlarda değişik ege yemeklerini tatmıştık.
Sinkonta da bu yemeklerden biri idi. Önce, balkabağından yemek mi olur dedim.Sonra üzerinde acı biberi görünce ve tadına bakınca çok beğendim.
Geçen gün markette balkabağını görünce aldım.Eşim "aman ne olur tatlı yapma! " deyince rotam sinkontaya döndü. O gün yemeğe misafirimde vardı , onlar için de güzel bir zeytinyağlı yemek oldu. Genel bir tarif arayışına girdim. Pembe Kekik ve Ihlamurcum sayfalarına baktım. Ortaya böyle bir şey çıktı.
Tarifine gelince ;
MALZEMELER;
- Yarım kilo kadar doğranmış balkabağı
- 1-2 adet domates
- 3 - 4 adet kuru sivri acı biber
- 3-4 adet sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz,karabiber,pul biber
- Zeytinyağı
Üzerine halka halka doğranmış kuru soğanı, iri iri doğranmış sarımsağı serpiştirin.
Kuru biberleri ikiye bölüp serpiştirin.
Domatesleri de halka halka doğrayın en üste yerleştirin.
Tuzu, karabiberi,pul biberi de gelişi güzel serpiştirin.
En üste zeytinyağını gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirn.
Su eklemenize gerek yok. Kabak sulanacaktır. Biraz daha sulu isterseniz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık tatlım.. Çok lezzetli görünüyor.. Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler canım.sevgiler
SilÇok değişik! bende kabağı tatlı, mücver, börek yaparak kullanırım. Bu halini de merak ettim mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilSelcenciğim mücverini bende yaptım. Dene bakalım houşuna gidecek mi?
YanıtlaSilTeşekkürler canım..Sevgiler
Ellerine sağlık canım .Sevgiler..
YanıtlaSil