Mutlu günlere..
Bu aralar kurabiyelere takılmış vaziyetteyim.Ama kurabiyenin tadını çok merak ediyordum. Tarifi ararken Cahidejibek sitesindeki tarifi gördüm. İlk yaptığımda kurabiyeleri fazla büyük yapmışım birazcık KOCAMAN oldular,ama tadı çok güzeldi. Kıvanç gitti geldi yedi :). İkinci denemem daha iyi oldu. Tat aynı ama biraz daha küçük yapınca süper oldular.
Dışı hafif sert ama içi yumuşak olan bu kurabiyeyi denemenizi öneririm.
Tarifi ise;
MALZEMELER
- İki buçuk kare paket bitter çikolatan (1 paket 80 gr Bitter Çikolata kullandım)
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao ( 1,5 yemek kaşığı kakao kullandım)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yumurta
- 2 su bardağından biraz eksik un ( 1 parmak eksik)
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 1 tutam tuz
Pudra şekeri
Önce benmari usulu çikolata ve tereyağını karıştıra karıştıra eritin. İyice eridikten kakaoyu ekleyip karıştırın. Ilıması için bekletin. Bu arada;
oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri bembeyaz olunca kadar çırpın. Çırpma esnasında bir tutam tuzu da ekleyin. Erimiş çikolata ve sütü de ilave edin. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştırın. Un miktarı iyi geliyor. Eklemeyin. Hamurun ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin .Zamanınız varsa daha uzun bırakabilirsiniz.
Buzdolabından hamurunuzu çıkartıp ( ben tatlı kaşığını kullandım ), kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hızlıca yuvarlayın. Tabağa pudra şekerini dökün.Yuvarladığınız kuraiyeleri hemen pudra şekerine bulayıp aralıklı olarak tepsiye dizin.
170 C de 10-15 dk pişirin.
Ellerine sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilKurabiyeler nefis görünüyor arkadaşım. Ellerine emeğine sağlık. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm....:))
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzeldi
YanıtlaSilEllerinize sağlık
YanıtlaSilÇok severim bende bu kurabiyeyi enfes görünüyor elinize sağlık :) bediş :)
YanıtlaSil