show

08 Temmuz 2015

PAÇANGA BÖREĞİ

Mutlu sağlıkl günler..
Nasıl gidiyor hayat?
Geldik mübarek ramazan ın son günlerinee. Artık yokuş aşağı bıraktık. İftar davetleriniz devam ediyorsa ara sıcak olarak yapmanızı önereceğim çok nefis bir börek var.
Bir çoğunuz biliyorsunuzdur, paçanga böreğini. Yapmayan ya da yemeyen varsa bence bir defa denesin.
Daha önce yaptığım ama tarifini ekleyemediklerimden bu da.
Bir kısmına domates koymadım,çünkü Kıvanç pişmiş domates yemiyor.
Pastırma ağır gelebilir belki, onun yerine sucukla da yapabilirsiniz.

 MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 100 gr pastırma
  • 2 adet Domates
  • 2 adet Biber (sarı ve yeşil)
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • Dilim Kaşar peynir
Kızartmak için 
  • Sıvı yağ
Pastırmaları şerit halinde doğrayın.
Biberleri de uzun şekilde doğrayın
Domatesleri dilimler halinde doğrayın.
1.yufkayı dörde bölün. uzun kenarına bir dilim pastırma üzerine bir dilim domates,1 dilim sivribiber en üste dilim kaşar peyniri koyup, Yanları içi alarak sigara böreği gibi sarın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın.
Sıvı yağı da kızartırın.


Afiyet olsun.,

6 yorum:

  1. paçanga böreğini sadece duydum ama hiç yemedim elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Fırsat bulursanız deneyen derim :)
      Sevgiler

      Sil
  2. nedense ramazanda çok sarıyoruz biz ailecek paçanga böreğine :) özellikle eşim çok seviyor.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Paçanga böreğini çok severim. Nedense uzun zamandır yapmiyordum. Şimdi aklıma geldi sayenizde

    YanıtlaSil