Uzun zamandır güzel bir tiramisu tarifi arıyordum. Kedidili ya da hazır pandispanyadan yapmak istemiyordum.Tesadüfen Hayalimdeki Yemekler sayfasında gördüm. Hiç bir tereddüt yaşamadan denedim. Ben biraz aceleci davrandığım için keki doğru şekilde ikiye ayıramadım ama olsun yine de tadı çok güzel oldu :) orjinal tarifi için T I K
MALZEMELER;
KEKİ İÇİN
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1 lt sut
- 7 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı toz şeker
- 250 gr labne peyniri
- 2 paket vanilya
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 tatlı kaşığı nescafe (sade)
- 1,5 su bardağı su
- 4 tatlı kaşığı toz seker
Kakao
Kekini hazırlamak için; yumurtayı,tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.elenmiş un,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra düşük devirde karıştırın. Büyük kare borcamın altını sıvı yağ ile hafif yağlayıp keki dökün ve 150C de yaklaşık 45-50 dk kadar kontrollü pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın.
süt,un,tozşekri,yumurta sarısını bir tencereye alıp,önce tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Sonra ocağın üzerine alıp pişirin. Fokurdayınca altını kapatıp vanilya ve labne peyniri ekleyip iyice karıştırın. Ben mikseri kullanıyorum karıştırmak için.
Keki ıslatmak için geniş bir kaseye suyu, toz şekeri ve nescafeye koyup karıştırıp bekletin.
Keki fırından çıkardıktan sonra borcamdan çıkarın ortadan ikiye bölün.(işte benim acele ettiğim an) bir parçasını tekrar borcama yerleştirin.
Sonra ıslatmak için hazırladığımız sosu kekin heryerine dökün .Kremanın yarısını kekin üzerine döküp düzeltin. Kekin diğer yarını kremanın üzerine yerleştirin.Kalan sosla tekrar keki ıslatın.Kalan kremayı ya üzerine güzelce yayın.
Ben bir gece buzdolabında beklettim. Servis yapacağınız zaman üzerine bolca kakao serpiştirin.
Afiyet olsun.
Sevgiler. :)