Güneşli ama soğuk İzmir gününden Merhabalar.
Yeni bir haftaya güzel başlamak için tuzlu bir kurabiyeye ne dersiniz.? Benim gibi tatlısever birinin tuzlu ile başlaması çok entersan :)..
"Herşey çocuklar için" temasından yola çıkarak (!) kurabiye kalıpları ile yaptığım bu kurabiyeleri çok sevdim. Özellikle çocukların doğum günlerinde rahatlıkla yapılabilir.
Bildiğiniz klasik sirkeli tuzlu kurabiye.Tarifi ise şöyle;
- 250 gr eritilmiş tereyağı
- 1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
- 1 Türk Kahve Fincanı Sirke
- 1 yumurta sarısı üzerine ( akı içine)
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Susam veya çörek otu
Geniş bir yoğurma kabına göz kararı un koyun ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyip.yavaş yavaş birbirine yedirerek unu da kontrollü olarak ekleyin. yumuşak bir hamur olacak.
1 cm kalınlığında açın dilediğiniz kalıplarla kesin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çörek otu ya da susam serpiştirip,200 C önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder