show

22 Aralık 2010

LAHMACUN

Elimden geldiğince,zamanım elverdiğince lahmacun içini kendim hazırlamaya gayret ediyorum.Biraz oyalayıcı olsa da gönül rahatlığı ile ikram edebiliyorum.Hamur kısmını ise lokantalar hallediyor :)



1 kilo orta yağlı kıyma

1-1,5 kilo kuru soğan

2-3 diş ezilmiş sarımsak

1 demet maydanoz

1-2 adet Sivribiber ( Acı ya da tatlı tercih sizin )

3 adet domates

Domates Salçası

Biber Salçası ( Acı ya da tatlı Tercih sizin )

İsot

Tuz, Pul biber

Biraz kuru nane

Yeteri kadar Sıvıyağ ya da margarin ( tercihen sıvı yağ )



Öncelikle kuru soğanlar küçük küçük doğranır.Rondadan geçirmiyorum.Çünkü soğanı sulandırıyor ve bazı soğan parçaları büyük kalıyor.Domatesler soyulur ve ince ince doğranır.Sivribiberler tohumları temizlenerek ince ince doğranır.Maydanozlar temizlenerek ince ince kıyılır.Doğradığınız tüm malzemeler kıymaya eklenir. Sarımsak,tuz,karabiber,pulbiber,domates -biber salçası,sıvı yağ ve isot eklendikten sonra iyice yoğurulur. Baharatlar için ölçü veremiyorum bu tamamıyla ağız tatınızla ilgili...Ben acı severim 1 kaşık yerine 2 kaşık koyarım.Salçalı severim 2 kaşık yerine 3 kaşık koyarım.


Lokantaya göndermeden 2-3 saat öncesi hazırlıyorum. Buzdolabında bekletiyorum. O zaman tadı daha yerinde oluyor. Afiyet olsun





2 yorum:

  1. Şeniz hanımcım ellerinize sağlık bloğyazarları grubundanım lahmacununuz çok met edildi benimde karşıyakada yemek üzerine dükkanım var tarifinizi mutlaka uygulayacağım:)))Sevgiler...Sedef Durmuşlarhttp://sdurmuslar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Selam Sedef,
    Denemek istemene sevindim...:)İnşallah memnun kalırsın.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil