show

31 Aralık 2010

DAMALI PASTA



Bu pastayı hep yapmak istemişimdir.Fakat, nasıl yapılır bilmiyordum.Ama öğrendim. Hunerlibayanlar Müge'de gördüm.Bakmak isterseniz TIK TIK .
Ben hazır pasta tabanı kullandım
MALZEMELER

  • 2 Adet pasta Tabanı ( Sade ve Kakaolu )
  • 2 Paket çilekli-ahududulu sos ( Biri içi diğeri dışı için )
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su bardağı meyve suyu
  • 1 su bardağı süt

 Pasta tabanı kesim ölçüsü olarak pasta tabağı  ve kase kullandım. Büyükten küçüğe doğru giden halkalar olacak. Toplam da 12 parça kek parçası elde ettim. Kek halkalarını yerleştirmek ( sade ya da kakaolu olarak başlamak) size kalmış.Önce büyük sade kek parçalarda biri servis tabağına yerleştirilir.İç kısımları sosla  ıslatılır.Bir küçük boy kakaolu kek içine yerleştirilir tekrar sos iç kenarlara sürülür kalan küçük parça sade kek içine yerleştirilir.Keklerin üstüne meyve suları ile hafif ıslatılır.Bu şekilde tüm kek parçaları iç içe ve üst üste aralara soslar sürülerek yerleştirilir.Sos kalırsa eğer en üste dökebilirsiniz. Bir poşet Krem şanti bir bardak sütle çırpılır.Bir süre buzdolabında beklettikten sonra pastanın üzeri kaplanır.Son olarak hazırlanan çilekli ahududulu sos hazırlanıp biraz soğuduktan sonra en üste dökülür.
Aralarına Çikolata sosu ya da krema da sürülerek hazırlanabilir.Çok lezzetli ve hafif bir pasta oldu.



AFİYET OLSUN..

4 yorum:

  1. nefis gorunuyor, ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem görünüyor.. Ellerine sağlık.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Hımm nefis görünüyor Şeniz'cim ellerin dert görmesin sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil