show

13 Şubat 2013

KURUTULMUŞ DOMATESLİ BULGUR PİLAV

Annemin yaz aylarında benim için kuruttuğu domatesler vardı. Kuru domatesleri Salata olarak kullandığım oldu ama bu sefer  bulgur pilavına ekleyeyim dedim...Ama sonuç ; çok güzel oldu!

MALZEMELER:
  • 1 kase pilavlık bulgur ( Bizim bulgurumuz şehriyeliydi.İsterseniz ayrıca kavurup ekleyebilirsiniz)
  • 4-5 tane kuru domates ( Suda bekletilmiş.Ya da zeytinyağında-Yumuşamış) ( İri şekilde doğranmış)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  •  Yenibahar,karabiber,tuz
  • Sıcak su.(Elinizde tavuk suyu veya et suyu varsa daha da güzel olur )
  • Kaşık ucuyla domates salçası
  • Kaşık ucuyla biber salçası.
  • Sıvıyağya da tereyağı
YAPILIŞI; 

Öncelikler pilav tencerenize sıvıyağı koyun.Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Pembeleşinceye kadar kavurun,domates ve biber salçasını ekleyin bir iki çevirdikten sonra pilavlık bulgurunuzu koyun hafif kavurun.taneleşmeye başladığında sıcak suyu azar azar ekleyin. 

Şöyle bir ölçü elde edebilirsiniz; her zaman pilav için kullandığınız bir kaseniz olsun. Pirinç pilavında 1 kaseye 2 kase su koyun.Ama bulgur pilavında 3 kase yeterli olacaktır. Bulgurunuzun cinsine bağlı olarak su miktarını biraz daha arttırabilirsiniz.

Bu pilav için ben bir kaseye 3-3,5 kase kadar sıcak su ekledim.Hafif suyunu çekmeye başladığında iri iri doğradığınız kuru domatesleri ekleyin kapatığı kapatın.Suyunu çekmesine yakın baharatları ekleyin, karıştırın,kapağını kapatın.Suyunu çekince bir süre dinlendirin.Sonra turşu eşliğinde servis yapın.
BAKIN DAHA DUMANI ÜSTÜNDE. :))


 AFİYET OLSUN.:))

1 yorum: