MALZEMELER;
- 4 parça tavuk göğüs
- yarım kilo mantar (genelde kültür mantarı kullanıyorum).
- Sıvıyağ
- 1 adet Sarı Biber ( halka halinde doğranmış)
- 1 adet Kırmızı Biber ( halka halinde doğranmış)
- Yarım yemek kaşığı domates Salçası
- Çok az biber salçası
- Kimyon, Kekik ( bol tutarım ) ,Tuz,Karabiber
Tavuk göğüsleri yıkanıp, iri iri doğranır.Mantarlar da temizlenip iri iri doğranır.Bir tavaya sıvıyağı koyun.Domates salçası ve biber salçasını ekleyin.Bir-iki çevirdikten sonra tavukları ekleyip 2-3 dakika pişirin.Sonra mantarları ekleyin.Arkasından halka halinde doğranmış sarı ve kırmızı biberleri ekleyin.Hiç su eklemeyin bu arada.Mantar sulanıp suyunu çekinceye kadar pişsin.Eğer tavukların pişmediğine kanaat getirdiğiniz zaman sıcak su ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz.
Altını kapatmaya yakın baharatlarını ekleyin.
AFİYET OLSUN..
Bizdede tavuklu yemekler çok az yenir. Bu tarifini çok beğendim.. Birde böyle deneyeyim.. Ellerine sağlık.. Çok güzel görünüyor.. SEvgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler Oyacığım.Tavuğu,sevmediğimizden değil son dönemde çıkan bir takım haberlerden dolayı..Ama yapmadan da olmuyor. :))
YanıtlaSilSevgiler. :)