Malzemeleri;
- 1 kase buğday ( ben kabuklu buğday diyorum.Yani dövülmemiş )
- yarım kase nohut ( haşlanmış )
- Sıvıyağ ya da margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Tuz, Kekik, pul biber
Sıvı yağı genişçe bir tavaya dökün,doğranmış kuru soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates,biber salçasını ve unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşlanan buğdayın suyundan yarım su bardağı kadar salçalı sosa ilave edip bir taşım kaynatın.
Sonra salçalı sosu olduğu gibi buğday ve nohutların üzerine döküp, özleşmesi için 5 dakika kadar pişirin.
Bu arada tuzunu acı seviyorsanız pul biberini ve bolca kekik ekledikten sonra altını kapatıp sıcak sıcak servis yapın.Üzerine de bolca kekik ekleyin.
AFİYET OLSUN
Çok severim buğday çorbasını. Genelde yoğurtlu yaparım bunu da bir gün denerim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEvet, bende soğuk olarakta yoğurtlu yaparım.O zaman içine bolca kuru nane dökerim.Teşekkürler.:)
YanıtlaSil