show

17 Ocak 2014

KAPUSKA

Merhaba...
Lahana sarması yaptığımda rahmetli babaannem aklıma gelir (nur içinde yatsın ).Sarmalardan arta kalan lahana parçaları ile bir kapuska yapardı ki; off...tadı hala damağındadır.
Geçen gün yaptığım sarmalarından arta kalan  lahanalarla hayalini kurduğum (!) kapuskamı yaptım. Sizlerle de paylaşmak isterim.
Malzemeler :
  • Lahana (İster küçük bir lahana alın ister sarmadan kalan lahanaları kullanın.)
  • 1 çay bardağı pirinç ( Eğer lahananız az ise pirinci de ona göre azaltın.)
  • Domates ve biber salçası
  • Baharat ( karabiber,kimyon ve bıçak ucuyla zerdeçal)
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Yeteri kadar su
Lahanalarınızı haşlanmış ya da haşlamadan da kullanabilirsiniz.Lahanaları doğrayın.Bir tencereye tereyağını koyun.Bir yemek kaşığından az domates  ve yemek kaşığı ucuyla biber salçasını koyup kavurun.Sonra lahanaları ekleyin.Pirinci de yıkayıp onu da ilave edin.Yeteri kadar suyu da ekleyin.( Sebzelerin üzerini geçsin.Sonra gerek duyarsanız sıcak su eklersiniz.).Baharatlarını da ekleyip, arada karıştırarak pişirin.
Servis sırasında üzerine karabiber döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bende babaannen gibi yaparım, dolmalardan artanları yemek yapmak..şöyle bol acılı..benden başka yiyen de olmaz yaa neyse..onlar ağızlarının tadını bilmiyorlar..eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım kapuskaya :)

    YanıtlaSil