Daha önce peynirli böreği
Sonra tahinli tatlısı, laz böreği derken şimdide de patatesli böreği.
Ama eliniz alışınca oldukça kolay ve nefis börekler,tatlılar yapabiliyorsunuz.
Şimdi sıradaki patatesli börek.Mantık aynı ama iç malzemesi farklılık gösteriyor. :) Bizde genelde peynirli sevildiği için bir kısmı peynirli, bir kısmı da kıymalı ya da patatesli oluyor.
Hadi bakalım kolay gelsin.:)
MALZEMELER:
- 2 -3 büyük patates (Haşlanmış)
- Tereyağı ya da sıvıyağ
- Baharat ( pul biber,karabiber,kimyon,bıçak ucuyla zerdeçal ve az kuru nane)
- Tuz.
- 1 yemek kaşığının yarısı kadar Domates ve daha az biber salçası
- Baklavalık Yufka
- Ayrıca Tereyağı (eritilmiş) 50 gr yeterli olur. Eksik kalırsa ekleyebilirsiniz.
Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını koyun. Domates ve biber salçasını ekleyin. Bir iki defa çevirin.Sonra ezilmiş patatesleri ekleyin ve kavurun. Zaten haşlanmış olduğundan çok kavurmanıza gerek yok. Baharatları da ekleyip,soğuması için bekletin.
Baharat konusunda acı olur derseniz ya da ağız tadınıza uygun değilse pul biberi ya da biber salçasını kullanmayabilirsiniz.
Yufkaların arasında kullanmak için tereyağını eritin.
Önce tek yaprak yufkayı serin arasına tereyağını fırça yardımıyla gelişi güzel dağıtın.Üzerine ikinci yaprağı koyun.çok az tereyağı serpiştirin ve uç kısmına patatesli harçtan uzunlamasına serin. Çok olmasın.Rulo halinde sarın ve eşit aralıklı olarak dilimleyin.Tepsiye dizin.
200C li önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Baklavalık yufkayla da börekler çıtır çıtır oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSil