show

03 Ocak 2014

ŞEKER HAMURLU TRUFFLAR

 Oldukça renkli, kalpli truflar oldu bunlar. :))
Yılbaşı akşamı için arkadaşıma hediye olarak yapmıştım.Sizde oldukça kolay bu trufllardan hazırlayıp jest  yapabilirsiniz.:)

Tarifi ise şöyle ;
MALZEMELER
  • 200 ml krema
  • 1 paket Bitter Çikolata
  • 1 paket pasta tabanı
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1-2 damla Dr.Oetker in Rum aroması
  • Yarım portakal kabuğu rendesi (ince tarafından)
  • İstenirse çok fazla olmamak şartıyla fıstık
Süslemek için;
  • Şeker hamuru
Öncelikle kremayı küçük bir tencereye alın ve  kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın.Hemen ardından böldüğünüz çikolataları ekleyip karıştıra karıştıra erimesini sağlayın. Küçük bir kase kadar ayırın.
Diğer taraftan geniş bir kasenin içine pasta tabanını elinizle ufalayın.Kakaoyu, kremalı çikolatayı, rumu ve portakal kabuklarını ekleyin. Elinizle iyice karıştırın. Buz dolabında 15-20 dakika kadar bekletin.
Buzdolabından aldıktan sonra ceviz kadar büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın.Ayırdığınız kremalı çikolataya bir tarafını bulayıp bir tepsiye dizin.biraz kuruduktan sonra  kağıtlara yerleştirin. 
Şeker hamuru ile istediğiniz şekilde kesip üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz içi, değişik şekerleme süslerinden de yararlanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder