show

13 Mart 2015

1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ TANITIM YEMEĞİ

Mutlu,çok mutlu günlerr.
Sizleri bir festivalden haberdar etmek istiyorum.



2-3 MAYIS 2015 tarihinde İzmir'in Urla ilçesinde Urla Belediyesi ,İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Urla'ya Gönül Verenler tarafından 1 .Uluslararası Urla Enginar Festivali düzenlenecek. Unutmayın..nefis enginar yemekleri olacaktır.

Biz İzmir yemek bloggerleri olarak 7 MART 2015 Cumartesi günü Forum Bornova'daki Beğendik Abi Lokantasında söz konusu festivalin tanıtım yemeğindeydik.

Birbirinden değişik ve güzel enginar yemekleri tattık. Birazdan resimlerde de göreceksiniz, görüntüleri kadar tatları  enfesti.
Tanıtım yemeğimizi Beğendik Lokantasında gerçekleştirdiğimiz söylemiştim. Mekan sahibesi Sayın Handan KAYGUSUZER ve Sayın Hikmet KAYGUSUZER tarafından hazırlanan tatlar nefisti. Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederim.
Urla ve enginar ayrılmaz bir bütün gibi..Oldukça faydalı olan bu eşsiz sebzeyi her türlü şekilde tüketmek gerekir ki, işin yeri tam da burası..o yüzden festivalde buluşalım :)





 Gelelim menümüze; listeyi görünce ooooo ne kadar çok şey varmış diyeceksiniz! :)




Masamızın genel düzeni içinde enginar reçeli, bol enginar,zeytin ve zeytinyağı. bulunuyordu.


Öncelik Enginar çorbamıza.

Enginar Sapı Salatası, Enginar Mücveri, Enginar Kalbinde Ege Otları Kavurması, Enginar Kalbinde Yoğurtlu Şevket i Bostan, Enginar Mücveri ve Enginar Dolması

 Enginar Mücveri

 Enginar Kalbinde Ege Otları Kavurması

Enginar Sapı Salatası

 Enginar Kalbinde Yoğurtlu Şevket i Bostan

 Enginar Dolması

Enginarlı Pilav


Beğendili Etli Enginar
 




Sayın Handan KAYGUSUZER ve Sayın Hikmet KAYGUSUZER şahsında tüm Beğendik abi Lokantası çalışanlarına , Festivalin sosyal komite üyesi Sevgili Dilek YETKİNER'e (sakızenginar ) her şey için teşekkürler.. Emeğinize sağlık, festival süresince işlerinizde kolaylıklar diliyorum.



1. Urla Enginar Festival için T I K

Beğendik Abi Lokantası için T I K

Resimlerini kullandığın Sevgili Günlüğümgökçe GÖKÇE'ye, Fatoşcatadlar Fatma DAMYAN'a ve Pembe kekik Sibel BERKEM' e teşekkür ederim.

Kucak dolusu sevgiler.



6 yorum:

  1. Canım güzel bir etkinlik olmuş festivalimizede gelirsiniz artık .Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Takip ettim çok güzel keyifli bir gün olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güzel bir gündü..
      Sevgiler

      Sil
  3. Çok güzel bir etkinlik gerçekten de. İnsan bakınca acıkıyor. :)

    YanıtlaSil