show

31 Mart 2015

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI YER ELMASI

Günleriniz aydın ve güzel geçsin.
İzmir yağmurlu bu gün...Tam da kahvenizi alıp mis gibi sıcak sıcak içip dışarıyı izleme günü..bunun arkasından bir kurabiye ya da kek tarifi gelir diyorsunuz ama ..yokkk..zeytinyağlı bir yemek tarifi gelecek :)


Size oldukça kolay ve hafif bir zeytinyağlı yemek tarifi vermek istiyorum.
Yer elmasını sever misiniz?
Çok sık olmasa da çiğ olarak tükettiğimiz olur.Zeytinyağlısını da yaparım arada.Yapmadıysanız bir deneyin derim :)
Nasıl oluyormuş bakalım :)


 MALZEMELER
  • Yarım kilo kadar yer elması
  • 2 adet havuç
  • 1adet ortaboy kurusoğan
  • Zeytinyağı
  • 1 adet portakal suyu
  • 2-3 adet sarımsak
  • Tuz
Tavaya zeytinyağını koyun. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun. Renginin çok dönmesine gerek yok. Hafif rengi dönsün yeter.
Havuçların kabuklarını soyup verev kesin. Kuru soğanların üzerine dökün. 2-3 dakika kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin,kabukları soyulmuş yer elmasını ekleyin. Eğer büyükse 2 ye 3 e bölün.
Portakal suyunu ilave edin,üzerini geçecek kadar su ekleyip,kontrollü olarak pişirin.





Afiyet ve şifa olsun.




16 yorum:

  1. Elinize sağlık, bende yer elması nı bu şekilde zeytinyağlı ve portakallı olarak pişiriyorum ve leziz bir tadı oluyor.
    Afiyetler olsun size.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde çok seviyoruz. Lezzetli oluyor ..
      Teşekkür ediyorum
      Sevgiler

      Sil
  2. Yemeğiniz harika, sağlık dolu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hic denemedim yer elmasını ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Güzel olmuş. Hem de renk renk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..
      Evet biraz renkli oldu :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Yer elmasını pek tanıyan olmuyor. Ama ben çok severim. Ellerinize sağlılk nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Hiç yemedim tadı nasıl bilemem ama güze görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben elmanın tatsız haline benzetirim. Teşekkür ederim.
      sevgiler

      Sil