show

11 Şubat 2013

DR.OETKER MUTFAĞINDA.

02 Şubat 2013 tarihinde Dr.Oetker in mutfağına 11 arkadaşımla beraber misafirdik. Torbalı da bulunan tesislerine gitmek için yol alırken,heyecanlıydık tabii ki ..HEPİMİZ. Öncelikle tertemiz binasından içeriye girerken o tanıdık bildik kokuyu duymak biraz olsun rahatlattı. O krema, o beni benden alan kek ve o mis gibi poğaça kokusuyla karşılanmak ...Tüm ekip güleryüzle karşıladı bizi.
Öncelikle, güzel WOLKE ve Poğaça ile kahvaltımızı yaptık.

Kısa bir tanışmadan sonra önlüklerimiz ve şapkalarımız verildi.Mutfağı keşfe çıktık böylece...Mutfağımızın her köşesine taht kurmuş Firmanın mutfağında olmak çok değişik bir duyguydu. Benden biri gibi...İşte bu! Ama bize yardımcı olan arka safhalarda yer alan melekleri de istiyorum :))) Allahım bu kadar mı hızlı olunur...herşey,bir anda  temizlenip, bir anda yeni malzemelerin gelişi ile çok rahat çalışmamızı sağladılar.

Çalışma ortamının rahatlığı için her şey düşünülmüş.Şaşırdığımı itiraf etmeyelim. Herkes kendine bir mikser seçti :).Şubat ayının anlam ve önemini belirtir  EROS pastamızın hazırlığına giriştik.Tarifi burada.:)



Kısa bir özet geçeyim; pastamızı yaparken Dr.Oetker'in Pandispanya ununu,  ve Dolgu kremasını,  krem şantiyi kullandık. Kremalarımızı tatlandırmak için aromalarını kullandık.Herkes isteğine göre seçtiği taze meyveler, fındık,  fıstığı v.s. kullandı. Pandispanyalarımız kalp şeklindeydi doğal olarak.
Bu arada atlamak olmaz; Dr.Oetker'in kuruluşu ve bu güne gelişi ile ilgili olarak kısa bir film izledik. Gerçekten etkileyiciydi.
Pastalarımız hazırlandıktan sonra ee bir dinlenmeyi hakettik sanırım. Acıktığımı o an fark ettim :) 
Öğlen yemeğinde ise muhteşem Speciale Pizzayı ayran eşliğinde sundular.Açıkçası, dondurulmuş pizzalara çok sıcak bakmıyordum.Ama bunun tadı gerçekten çok nefisti :)))


 Hemen ardında da yorgunluk kahveleri !..

İkinci aşama için, jet hızı ile derlenip toparlanmış ve yeni malzemelerin konulduğu mutfağımıza geçtik. Bu sefer listemizde Cevizli muffin vardı. Bunun için ikişer kişi halindeçalışmaya başladık. Benim de iş ortağım Serpil(Cafegusto)   idi.Hele Emine hanımın şefliği gerçekten çok güzeldi.:) İşte Cevizli Muffinlerimiz....Tarifi burada!
Sertifikalarımız aldık,Keplerimizi pardon şapkalarımızı fırlattık. :)
Bize bu güzel ,eğlenceli,bol atraksiyonlu günü yaşattığı için  Dr Oetker 'e teşekkür ederim. Ellerimizi kollarımızı doldurarak evimize uğurladılar.
 Blog yazarı arkadaşlarım, sizlerle olmak büyük keyif. Umarım en kısa zamanda yine birlikte çalışma ortamımız olur.


6 yorum:

  1. Ellerine sağlık..Çok güzel anlatmışsın.Dostluğun için çok teşekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ağzına sağlık ne de güzel anlatmışsın..Keyifli bir gündü ama keyfi daha da artıranlar sizlerdiniz..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir gündü sen de çok güzel anlatmışsın birlikte nice etkinliklere katılmak dileğiyle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Oya,Serpil,Sibel;o güzel havayı beraber soluduğumuz için beraber çalıştığımız için ben de çok mutlu oldum.Başka etkinliklerde beraber olmak dileğimle.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir etkinlik olmuş zevkle okudum :D nice etkinliklerde daha fazlalarıyla buluşun işallah :)

    YanıtlaSil
  6. Tariflerin hepsi birbirinden güzeller.Sevgiler..

    YanıtlaSil