Uzun zaman önce keşfettiğim baklava yufkasını kullanmaya başladığımdan beri denemediğim böreği kalmadı :) Patatesli,kıymalı,peynirli ...Bir de laz böreğini yapmıştım ki, Özgül'den Tariflerin tarifiydi,gerçekten çok lezzetliydi..Bir ara gelen tüm misafirlerime yapmıştım.
Eşim, özellikle tahinli tatlıları çok sever. Kemalpaşa,kabak tatlısı gibi tatlıların üzerine dökmeye bayılır. Şimdi hatırlamıyorum ama bir kaç yerde görmüştüm Tahinli yufkalı tatlıları.
Geçen gün peynirli ve patatesli börekler yapmıştım.Kalan çeyrek paket baklavalık yufkayı da tatlıya çevirmek istedim.Gelsin bakalım tarifim, beğenecek misiniz?
MALZEMELER
- 1 paket baklavalık yufka ( istediğiniz kadar yaprak kulanın)
- 100 gr kadar tereyağı.
- Tahin
- 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz ya da fındık içi
- Pudra şekeri
Tahin ölçüsünü tam veremiyorum.Sevdiğiniz şekilde az ya da çok kullanın.
Baklavalık yufkayı tezgaha serin, erittiğiniz tereyağını fırçayla gelişi güzel -çok olmasın-serpiştirin.Üzerine bir yaprak daha bırakın .Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tahini -az çok siz ayarlayın- yayın ( neredeyse her yerine gelecek şekilde ) ve fındık ya da ceviz içini elinizle gelişi güzel serpiştirin.Fazla sıkı olmadan sarın.Ruloyu eşit şekilde kesip fırın tepsinize yerleştirin.
İstediğiniz kadar baklavalık yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra Önceden ısıtılımış fırında 170 C de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Servis tabağına alın ve bolca pudra şekeri serpiştirin.
Kıtır kıtır tatlınız hazır..
Afiyet olsun.
Elinize sağlık güzel görünüyor.Çıtır çıtır.kuru baklavayı andırıyor çok severim
YanıtlaSilEvet..Bizde çok sevdik.Teşekkürler.Her zaman beklerim. :)
SilEllerine sağlık Şeniz'cim. Mutlu Yıllar...
YanıtlaSilTeşekkürler Sibelciğim. Sana da mutlu yıllar canım.
Sil