show

02 Ocak 2014

KÜTÜK PASTA

2013 ü arkamızda bırakalı 2 gün oldu.Yeni umutlarla ve yeni sayfalarla karşıladığımız 2014 yılı umuarım çok daha güzel geçer. Herkesin kalbinden geçen dileklerinin olmasını temenni ediyorum.
Her sene 31 Aralık için hazırlık yaparken, ister ailece ister dostlarla olsun mutlaka kremalı pasta hazırlarım. Çocukların doğum günlerinde olduğu gibi, yeni yılın ilk saatlerini aynı sevinç ve coşkuyla karşılamalarını isterim.
Uzun zamandır aklımda olan ama, bir türlü yapamadığım kütük pastayı yapayım dedim. Neredeyse blogger arkadaşlarımın tümü yapıp sayfalarında paylaşmışlardı. Bu sene bu eksikliği de gidermek şart oldu! :))
Sevgili Tijen'in ( LEZZETİBOL) Kanaltürk televizyonunda 5 Çayı  programında yaptığı kütük pastayı yaptım.
Orjinal tarifi için TIK TIK.. Benim mantarları yapacak kadar zamanım olmadığı için sade bir kütük pasta ile idare ettik artık :))


Gelelim Tarifine;
MALZEMELER:
Keki için;
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Arasına
  • 150 ml krema
  • 200 gr beyaz çikolata ( Sütlü Çikolata Kullandım)
  • 200 gr fındık kreması  ( Kullanmadım)
Üzerine
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • 1.5 çay bardağı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Ancak ben;  üzeri için hazır Vanilyalı pasta kreması kullandım.  Kutunun üzerinde yazan tarifi uyguladım. 2 yemek kaşığı kadar ayırdım, kalan krema üzerine kakao eleyip karıştırdım.Üst kreması olarak kullandım.
Siz arzu ederseniz yukarıdaki orjinal tarifteki gibi hazırlayabilirsiniz.
Öncelikle Kekini hazırlayın;
Yumurtalar ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine elediğiniz kakaoyu, unu ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula ile karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Kek hamurunu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkarıp eliniz yana yana rulo şeklinde sarın. Bir kenarda bekletin.
Bu arada ara kremasını hazırlayın.
Sütlü çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritin.Çikolata ve kremayı iyice karıştırın. Buzdolabında 10 dk kadar bekletin. Keki açıp araya kremayı sürün. Rulo şeklinde yeniden sarın. Keki ikiye kesin.
Servis tabağına alın.
Üzerine dediğim gibi hazır vanilyalı pasta kreması kullandım. Ayırdığım 2 yemek kaşığı kadar sade kremayı keklerin uç kısımlarına sürdüm. Kalan kremaya kakao ekleyip tekrar çırpın.Kakaolu kremayı ise pastanın her tarafına bolca sürün.İki ayırdığınız pastalardan birini diğerinin üzerine de yerleştirebilirsiniz. Yanyana da koyabilirisiniz. Beyaz krema olan kısmı kürdan ile yuvarlak şekilde çizin. Kakaolu kısmı ise çatalın ucu ile çizip kütük şekli verin.Üzerine çay süzgecine koyduğunuz bir çay kaşığı kadar kakaoyu koyup eleyin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Çok güzel olmuşş vallahi olsa da yesem..kalkıp da yapmaya halim yok hastayım...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilek. Geçmiş olsun.

      Sil
  2. Merhaba Şenizcim pasta harika ellerine sağlık,mutlu bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Baharcığım. İnşallah hepimiz için güzel bir yıl olur.Sevgilerimle

      Sil
  3. Şenizcim ellerine sağlık nefis görünüyor. Benimde hep aklımda olup deneyemediğim bir tarif en yakın zamanda denerim inş.:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selcen. Sen de dene,gerçekten çok güzel oluyor.Sevgiler.

      Sil