show

12 Aralık 2013

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Merhaba;
Tarif defterimin aralarında kalmış kek-tatlı arası bir tarifim var. Annemden almıştım. Şerbetli tatlılara benim ne kadar zaafım varsa ev halkının da sütlü tatlılara o kadar zaafı var. Dolayısıyle onların dedikleri oluyor her zaman  :)
Beğeneceğinizi umut ediyorum.
Tarifimiz şöyle;

MALZEMELER
4 yumurta,
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN;
2,5 su bardağı Toz şeker
2,5 su bardağı Su
1-2 damla limon suyu

Şerbeti önce hazırlayın. Toz şekeri,suyu küçük bir tencerede kaynatın.Limon suyunu da ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatın.Koyu bir şerbet olmayacak.Bırakın soğusun.Bu arada kekini pişirin.

Keki;Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın .Bembeyaz ve köpük köpük olsun. Sıvıyağı, hindistan cevizini,ceviz içini ve vanilyayı da karıştırın.Unu ve kabartma tozunu eleyip hamura dahil edin. Bir borcama döküp 150C de üstü kızarana kadar pişirin.
Kek piştikten sonra sıcakken dilimleyip soğumuş şerbetini dökün.



Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, kokusu burnuma kadar geldi sanki kekin :)))
    hem de şerbetli :)) denemek istiyorum......
    sevgiler :)

    YanıtlaSil