show

13 Aralık 2013

#YEMEKFIRTINASI 6.GÜN ENÇOK YAPTIĞIMIZ KEK..KREMALI KAKAOLU KEK

Bu gün günlerden #YEMEKFIRTINASI 6. GÜN ....
Ödevimiz neymiş?
6. gün : Evden eksik olmaz lezzetler! En çok yaptığınız kek tarifini, bu kez de yemek fırtınası için uygulayıp paylaşır mısınız?


  

Bizim evde başka kekin şansı yoktur. Çünkü iki oğlumda Kremalı Çikolatalı kek hastasıdır...Bu nedenle en sevilen ve hiç teredütsüz yenilendir. Hele bir de soslu olunca....
Tarifime gelince;

 MALZEMELER
KEKİ
  • 4 adet Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yemek kaşığı Kakao
KREMASI
  • 500 ml süt
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta (Farketmez)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 paket vanilya.
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 bardak süt 
GANAJI;
200 ml krema
1 paket bitter çikolata

Kekinin Hazırlanması;  Yumurta aklarını cam bir kasede beyaz ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın Mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanın· Yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. 
Kekiniz pişerken kremayı hazırlayın.

Kremasının Hazırlanması ; Sütü, toz şekeri, unu, nişastayı küçük bir tencereye koyup çırpma telle karıştıra karıştıra pişirin. Göz göz olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyin.Ara ara karıştırın.
Bu arada krem şantiyi bir bardak sütle çırpın. Ilıyan krema ekleyip beraberce çırpın.

Ganajı hazırlayın.
Kremayı ısıtın.Kaynamasın sakın.Çikolatayı ekleyin ve karıştıra karıştıra iyice birbirine yedirin. soğuması için bekletin.

Kek ve krema soğuduktan sonra kekinizi 2 ye ya da üçe bölün.Arasına kremayı sürün.Keki ıslatmanıza gerek yok çünkü hafif nemli oluyor zaten.üstüne diğer parçayı koyun.En üste ganajı dökün.Süslemek size kalmış artık. Buzdolabında bekletin. Servis yapın.
İsterseniz arasına meyve parçacıkları ya da çikolata parçacıkları bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bu yenilmez mii hem de nasıl yanirrr?

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğradığınız için yorumunuz için de teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil