#YEMEKFIRTINASI 4. gün : Ev ahalisini mutlu etme zamanı Ev ahalisinden en çok istek alan tarifiniz nedir? Haydi mutfağa.
Zerrin hanım gayet güzel bir konu belirlemiş.
Ev ahalisi, mevsime göre yemek listesi verir bana.Yaz mevsimi ise GÜVEÇ, kış mevsimi ise kuru dolma ya da But yemeği... Ama her mevsim istenilen Lahmacun...
Bende onu yazayım ...Hamurunu hazırlamıyorum.İçini hazırlıyor direk Lokantaya ya da Pide salonuna gönderiyorum. Genelde 2-3 saat önce içi hazırlıyor,buzdolabında bekletiyorum.
LAHMACUN
1 kilo orta yağlı kıyma
1-1,5 kilo kuru soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 adet Sivribiber ( Acı ya da tatlı tercih sizin )
3 adet domates
Domates Salçası
Biber Salçası ( Acı ya da tatlı Tercih sizin )
İsot
Tuz, Pul biber
Biraz kuru nane
Yeteri kadar Sıvıyağ ya da margarin ( tercihen sıvı yağ )
Öncelikle
kuru soğanlar küçük küçük doğranır.Rondadan geçirmiyorum.Çünkü soğanı
sulandırıyor ve bazı soğan parçaları büyük kalıyor.Domatesler soyulur ve
ince ince doğranır.Sivribiberler tohumları temizlenerek ince ince
doğranır.Maydanozlar temizlenerek ince ince kıyılır.Doğradığınız tüm
malzemeler kıymaya eklenir. Sarımsak,tuz,karabiber,pulbiber,domates
-biber salçası,sıvı yağ ve isot eklendikten sonra iyice yoğurulur.
Baharatlar için ölçü veremiyorum bu tamamıyla ağız tatınızla
ilgili...Ben acı severim 1 kaşık yerine 2 kaşık koyarım.Salçalı severim 2
kaşık yerine 3 kaşık koyarım.
Afiyet olsun.:)
Şenizcigim hımm ellerine sağlık acıktırdın beni...
YanıtlaSil:) Buyur gel bir gün bana yapayım sana..:)
SilTeşekkürler Özaycığım.
ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin hanım.
Sil