show

12 Aralık 2013

#YEMEKFIRTINASI 5.GÜN ŞİPŞAK LEZZETLER :) 2 FARKLI MUHALLEBİ


Evet geldik #Yemekfırtınası  5. güne...
 
5. gün : Son dakika lezzetleri Telefon çaldı, 1 saate misafiriniz gelecek. Yemek yedik çaya geliyoruz bir şey hazırlama dediler. Kurtarıcı çay eşlikçiniz nedir? Şipşak lezzetlerinizi görelim.

 Benim misafirlerime hazırlayacağım en hızlı tatlı  Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi olur. Ya da Milföylü bir şeyler hazırlarım. Mesela Milföylü Muhallebi.. Benim her zaman tercihim tatlıdan yanadır. :))



ÇİLEK SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİ

Muhallebi için;
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt ( ayrıca )
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 yumurta
  • 1 damla sakızı (dövülmüş )
  • 1 paket Vanilya
  • 75 gr Margarin 
Sosu için: Dr.Oetker 'in Çilekli Ahududulu Sosu.
 
Muhallebi için; 1 lt süt ve şekeri tencerede karıştırarak kaynatın.Başka bir kapta 1 su bardağı süt ve unu ezerek karıştırın.İçine yumurta ve vanilyayı ekleyin.İyice yedirilmesi gerek. Bu karışımı şekerli süte yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın.Dövülmüş damla sakızını ekleyin karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Margarini 2-3 parçaya ayırın, muhallebiye ekleyin.Mikserle köpürür gibi olana kadar çırpın.
Borcama dökün.
Üstüne ise hazırlanan sosu döküp buzdolabında bekletin.


 Gelelim ikinci tarife...Ev ahalisini  en sevdiklerinden.:)




 MİLFÖYLÜ MUHALLEBİ
 MUHALLEBİSİ:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 poşet toz krem şanti
       12 yaprak milföy
Üzeri için; Pudra şekeri

Öncelikle Milföyleri dört parçaya bölün. İsterseniz iki parça halinde de yapabilirsiniz.
Muhallebiyi pişirin. 
Bu arada milföy parçalarını üzerine hiç bir şey sürmeden 170C lik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Milföylerin hafif kabaracak.Fırından çıkarıp bir kenarda soğumasını bekleyin.
Muhallebiniz de ılık oluncaya kadar arada karıştırın.Krem şantiyi de ekleyip mikserde çırpın.
Milföyler soğuduktan sonra parçaların aralarını bıcakla hafif aralayın ve ister krema pompası ister karışla muhallebiden koyun.Milföy parçalarınız artsa da önemli değil,sade de seveceksiniz.:))
Üzerine bol  pudra şekeri döküp servis yapın.

Milföylü muhallebiyi bekletmeden ikram etmek gerekiyor.Hemencecik yumuşayıp istediğimiz hafif kıtırlı hali kalmıyor. Ansızı gelen misafirler için uygun bence.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Vallahi bende tatlıcıyım.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlısız hayat çok anlamsız :)) Teşekkür ederim Özaycığım.

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar,

    YanıtlaSil