show

11 Aralık 2013

KAKAOLU KURABİYE

#Yemekfırtınası ödevleri çerçevesinde blog sayfalarını ziyaret etme fırsatımız oldu. Çok değişik blog sayfaları ve yazarları ile tanıştık.Ve değişik tariflere ulaştık.
Yine bu sayfa ziyaretlerinde ADIM ADIM MUTFAK blogunda gördüğüm kurabiyeler çok hoşuma gitti.Gün sonunda eve gittiğimde  Kıvanç, Yerli Malı Haftası için bir şeyler hazırlamamı istedi.Zaman dar...Ne yapacağım derken Adım Adım Mutfak (Sevgili Eda'nın) sayfasını açtım "bundan yapalım mı" diye sordum.      " Olurr" ..dedi ama gözleri bonibonlara takılmıştı. :))).Malzemeler var ama bonibonlar yok! gecenin bir vakti bonibon almaya gittik ve kurabiyelerimizi yaptık. Teşekkür ederim Sevgili Eda..Orjinal Tarif için TIK.

Ben iki ölçü yaptım bu nedenle vereceğim iki ölçünün tarifidir.50 civarı  kurabiye çıktı.Kalıplarım büyüklü küçüklüydü. Sadece küçük kalıplarla yaparsanız daha çok kurabiyeniz olabilir.

MALZEMELER
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri
  • 4 su bardağı Un
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 tutam Tuz
  • 1 paket vanilya

Üstü için;
  • 2 paket çikolata (sütlü ve bitter kullandım )
  • Süslemek içinse ; Bonibon,hindistan cevizi , renkli şekerler
Öncelikle; oda sıcaklığındaki tereyağını ve elenmiş pudra şekerini mikserle karıştırın.Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Unu,kakaoyu eleyip ilave edin. Tuzu ekleyin. Mikseri bırakıp elinizle iyice yoğurun. Büyükçe streç filme hamuru yerleştirin elinizle de yayın. Böylece buzdolabında bekletin 15 dakika kadar bekletin. Streç filmden çıkarmadan merdane ile açın. ya da iki  yağlı kağıt arasına hamuru alıp öylece açın. Kalıplarla kesip,önceden ısıtılmış fırında 180C de 10 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Çikolataları benmari usulu eritin.Kurabiyelerin üzerine fırça ile çikolatayı sürün ve dilediğiniz şekilde süsleyin. Bir tepsiye dizip iyice kurumalarını bekleyin.

 Resimdeki gibi hamuru açtı,kalıplarla kesti ama süsleme kısmına yardım edemedi. :)

 Adam,çam ağacı,ev,kalp,kelebek kalıpları kullandık..


Konu mankenimiz Kıvanç ve Tarif için Sevgili Eda'ya teşekkür ederim.


Afiyet olsun.


8 yorum:

  1. Kurabiye konusunda neden se çok başarılı değilim. Annemin kurabiyesi vardı bir tane, pişince çatlak çatlak olurdu. Hiç yapamadım onu hiiiç:))
    Sizin kurabiyeler aynı zamanda şık da olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle demeyin bence denemekten bıkmayın ..el yordamı bir süre sonra kendiliğinden oluşuyor.Teşekkür ederim uğradığınız için.

      Sil
  2. Aman ne guzel olmus bu kurabiyeler.Kivancin Elaine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bana eşlik ediyor Kıvanç. :)
      Teşekkür ederim Petekciğim.

      Sil
  3. kurbişler şahane görünüyor.delikanlının ellerine sağlık.afiyetler olsun.. :) alttaki lahmacunlarada bayıldımmmm...çok iştah açıcı ve nefisss görünüyor..sevgiler.. www.arzuyagore.com

    YanıtlaSil
  4. denemenize ve beğenmenize çok sevindim Şeniz hanım :))
    afiyet olsun

    YanıtlaSil