show

18 Aralık 2013

#YEMEKFIRTINASI 11.GÜN.ÇOCUKLAR İÇİN-SOSİSLİ KITIRLAR

 #YEMEKFIRTINASI 11.GÜN ÖDEVİ

11. gün: Çocuklar için hazırlanacak komik ya da enteresan ya da eğlenceli bir tarif ya da tabak. Hayal gücünüzü çalıştırın. :) Çocukları mutlu edelim :)

Hemen hemen her çocuk sosis yemekten büyük mutluluk duyar. Her zaman olmasa da arada bir yemelerine izin var.Tabii benden habersiz okulda yemiyorlarsa.
Kıvanç'ın her yıl doğum günü kutlamalarında çocukların sevdiği ya da sevme ihtimalllerinin bulunduğu yiyecekleri yapmak durumunda kalmıştım..Hepsinin ayıla bayıla yediği sosisli kıtırlarda onlardan biri.

İlk yaptığımda oğlanları çağırdım, "hadi bana yardım edin" dedim. Aman bir keyifle biri yufkaları kesiyor,diğeri sosisleri kürdanlara geçiriyor...çok eğlendiler ve çok yoruldular. Ben de büyük kısmı atlattığım için sevindim.Amma niyeyse bir daha yapmaya yanaşmadılar .:) Yine de çok severek yiyorlar. Dediğim gibi çocukların doğum günleri için güzel bir seçenek!

Nasıl Yapılıyor;
MALZEMELER
  • Yarım kilo yufka
  • Yeteri kadar sosis
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Yeteri kadar kürdan
Önce bir yufkayı tezgaha düz şekilde serin.Sonra ikiye katlayın. Şimdi pet şişe kapanağına ihtiyaç var.Kapakla serdiğiniz yufkaları halka halka olacak şekilde kesin. Sıra ile uç uca kesmeye gayret edin ki,daha çok yuvarlak yufkanız olsun. Sonra sosisleri çok enli olmayacak şekilde doğrayın.
Kürdanlara yufka ve sosis olacak şekilde dizin. Kürdanların çok ucuna kadar dizmeyin,çünkü kızartırken yerinden çıkabiliyor.
Tavaya koyduğunuz kızgın yağda kızartın.
Sosis çok kullanmak istemiyorsanız sadece yufkaları dizipte kızartabilirsiniz.
Kıtır kıtır...Hiç bir çocuğun hayır diyemeyeceği lezzet olacaktır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık Şenizcim. Tam doğum günleri için nefis bir atıştırmalık...:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. teşekküler Seldacığım. herşey cocuklar için:)))))))

    YanıtlaSil