show

24 Aralık 2013

YOĞURTLU KURU BİBER KIZARTMASI

Merhabalar....
Kurutmalıklar bizde yaz aylarında hazırlanır. Kışın ise bol bol kullanılır. Hemen hemen hiç yaz mevsiminin sebzelerini kışın almam en azından gayret gösteririm.Dolayısıyla yazdan hazırladıklarıma yönelirim. Tarifini vereceğim kızartmanın, biberleri geçtiğimiz yaz annemlerle beraber hazırlayıp kuruttuğumuz kurutmalıklardan.

Çok eskiden arada sırada annem biber kızartmasından yapardı ama yoğurtsuz olarak.Her zaman yoğurtlu kızartmalar tercihimdir. Ne uzun zaman olmuştu yemeyeli. :))

Sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerinde, meze olarak ara öğünlerde yapabilirsiniz.Hatta yoğurtlu ve yoğurtsuz olarak servis edebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 ip kuru biber mümkünse acı :) benimki karışıktı .
  • Zeytinyağı
  • Tuz, Kişniş,az pulbiber
  • Yoğurt
  • Sarımsak
Öncelikle kuru biberler haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Fazla suyunu salması için süzgeçte bekletin.
Zeytinyağı bir tavaya dökülür.Biberler tavaya dizilir. Üzerine pul biber serpiştirilir.Çevire çevire kızartılmaya başlanır. Kızaran biberler servis tabağına alınır. Üzerine kişniş serpiştirilir.
Yoğurtun içine dövülmüş sarımsak eklenir, karıştırılır.
Biberlerin üzerine dökülür.En üste tavada kalan yağ gezdirilir.


Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık canııımmm çok güzel olur bu kızartma..

    YanıtlaSil
  2. muhteşem çok severim ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severim bu yemeği. sevgiler, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor, bir kez denemiştim, doğrusu ailemde kuru gıdalar tüketilmediği için bilmiyordum..İzmire gelince görmüştüm kuru biber kızrtmasını..Haşlamadan direkt kızarttım tabi ben..sonuççç kötüü...) Bu yaz kuruttum bir kaç kilo biber..Yaptığım zaman bu tarife bakacağım Şeniz hanım..sevgiler

    YanıtlaSil