show

27 Aralık 2013

BAKLAVALIK YUFKADAN TAHİNLİ TATLI

Merhabalar;
Uzun zaman önce keşfettiğim baklava yufkasını kullanmaya başladığımdan beri denemediğim böreği kalmadı :) Patatesli,kıymalı,peynirli ...Bir de laz böreğini yapmıştım ki, Özgül'den Tariflerin tarifiydi,gerçekten çok lezzetliydi..Bir ara gelen tüm misafirlerime yapmıştım.
Eşim, özellikle tahinli tatlıları çok sever. Kemalpaşa,kabak tatlısı gibi tatlıların üzerine dökmeye bayılır. Şimdi hatırlamıyorum ama bir kaç yerde görmüştüm Tahinli yufkalı tatlıları.
Geçen gün peynirli ve patatesli börekler yapmıştım.Kalan çeyrek paket baklavalık yufkayı da tatlıya çevirmek istedim.Gelsin bakalım tarifim, beğenecek misiniz?

MALZEMELER
  • 1 paket baklavalık yufka ( istediğiniz kadar yaprak kulanın)
  • 100 gr kadar tereyağı.
  • Tahin
  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz ya da fındık içi
  • Pudra şekeri
 Öncelikle tereyağını eritin.(Sıvı yağ ve margarinle de denedim ama tereyağı daha güzel oluyor.İsterseniz margarinde kullanabilirsiniz.)
Tahin ölçüsünü tam veremiyorum.Sevdiğiniz şekilde az ya da çok kullanın.
Baklavalık yufkayı tezgaha serin, erittiğiniz tereyağını fırçayla gelişi güzel -çok olmasın-serpiştirin.Üzerine bir yaprak daha bırakın .Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tahini -az çok siz ayarlayın- yayın ( neredeyse her yerine gelecek şekilde ) ve fındık ya da ceviz içini elinizle gelişi güzel serpiştirin.Fazla sıkı olmadan sarın.Ruloyu eşit şekilde kesip fırın tepsinize yerleştirin.
İstediğiniz kadar baklavalık yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra Önceden ısıtılımış fırında 170 C de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Servis tabağına alın ve bolca pudra şekeri serpiştirin.
Kıtır kıtır tatlınız hazır..
Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Elinize sağlık güzel görünüyor.Çıtır çıtır.kuru baklavayı andırıyor çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet..Bizde çok sevdik.Teşekkürler.Her zaman beklerim. :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık Şeniz'cim. Mutlu Yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibelciğim. Sana da mutlu yıllar canım.

      Sil